Švestková šarlota
50 min.
Ingredience
- 600gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 600gramůŠvestky
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůPovidla švestková
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1000gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr krupice
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.
- 2Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.
- 3Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.
- 4Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.
- 5Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.