Švestková šarlota

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky našleháme se 120 g cukru. Z bílků ušleháme sníh a smícháme s našlehanými žloutky. Do směsi zapracujeme mouku, těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem, pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus potřeme povidly, zarolujeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme 250 ml vody a přisypeme 100 g cukru. Vše vaříme asi 10 minut. Namočíme želatinu, rozpustíme ji v horkých švestkách.
  • 3
    Tvaroh utřeme se skořicí a 80 g cukru. Přidáme švestky, 30 minut chladíme. Potom přimícháme 250 ml ušlehané smetany.
  • 4
    Roládu nakrájíme na plátky a vyložíme jimi mísu. Naplníme ji švestkovým krémem a dáme do chladu na 4 hodiny.
  • 5
    Nakonec dezert ozdobíme zbylou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.