Švestkové čatní se zázvorem

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůZázvor celý
    • 400gramůŠalotka
    • 250gramůCukr třtinový
    • 300mililitrůOcet vinný červený
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 500gramůŠvesky vypeckované organic
    • 2špetkySůl
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
351 mg
Cukr
81 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme.
  • 2
    Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut.
  • 3
    Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.