Švestkové čatní se zázvorem
65 min.
Ingredience
- 50gramůZázvor celý
- 400gramůŠalotka
- 250gramůCukr třtinový
- 300mililitrůOcet vinný červený
- 1špetkaPepř cayenský
- 500gramůŠvesky vypeckované organic
- 2špetkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
351 mg
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme.
- 2Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut.
- 3Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.