Švestkové knedlíky ze spařeného těsta
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 90gramůMáslo čerstvé
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůTvaroh tvrdý na strouhání
- 30gramůCukr moučkový
- 0,19litrMléko plnotučné
- 0,5kilogramŠvestky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut.
- 2Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.