Švestkové koblížky
35 min.
Ingredience
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 21gramůDroždí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 20kusůŠvestky
- 20kostekCukr kostkový
- Na posypání
- 60gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na smažení
- 150gramůTuk ztužený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosijeme mouku (trochu odložíme na posypání válu), do důlku vlijeme droždí utřené s krupicovým cukrem a zředěné 3 lžícemi vlažného mléka. Droždí necháme vzejít, přidáme vejce rozšlehané ve zbylém vlažném mléce, přimícháme rozpuštěné máslo, ustrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme hladké, lesklé těsto, které pod utěrkou necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
- 2V mezičase omyjeme švestky, necháme okapat a vypeckujeme. Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru.
- 3Vykynuté těsto na pomoučeném vále alespoň 5 minut zpracováváme, poté přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 minut kynout. Poté těsto rozválíme na tenkou placku, z které vykrájíme 20 čtverců. Do každého čtverce zabalíme 1 ks švestky.
- 4V hlubokém rendlíku rozpustíme tuk na smažení, do horkého vkládáme kobližky a smažíme, až jsou zlaté. Poté je necháme na ubrousku okapat, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.