Švestkové koblížky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosijeme mouku (trochu odložíme na posypání válu), do důlku vlijeme droždí utřené s krupicovým cukrem a zředěné 3 lžícemi vlažného mléka. Droždí necháme vzejít, přidáme vejce rozšlehané ve zbylém vlažném mléce, přimícháme rozpuštěné máslo, ustrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme hladké, lesklé těsto, které pod utěrkou necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
  • 2
    V mezičase omyjeme švestky, necháme okapat a vypeckujeme. Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru.
  • 3
    Vykynuté těsto na pomoučeném vále alespoň 5 minut zpracováváme, poté přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 minut kynout. Poté těsto rozválíme na tenkou placku, z které vykrájíme 20 čtverců. Do každého čtverce zabalíme 1 ks švestky.
  • 4
    V hlubokém rendlíku rozpustíme tuk na smažení, do horkého vkládáme kobližky a smažíme, až jsou zlaté. Poté je necháme na ubrousku okapat, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.