Švestkové koláčky
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 175gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůSuchar dietní
- 1baleníDroždí sušené
- 800gramůŠvestky
- 2lžíceCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, droždí, vlažného mléka, 125 g másla, 50 g cukru a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 40 minut kynout.
- 2Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Suchary rozdrobíme a smícháme se zbylým, přepuštěným máslem.
- 3Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, z každého vytvarujeme kuličku a rozválíme. Urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý koláček položíme asi 4 poloviny švestek a přimáčkneme je. Necháme kynout 20 minut.
- 4Potom koláčky posypeme 50 g cukru a sucharovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.