Švestkové koláčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, droždí, vlažného mléka, 125 g másla, 50 g cukru a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 40 minut kynout.
  • 2
    Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Suchary rozdrobíme a smícháme se zbylým, přepuštěným máslem.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, z každého vytvarujeme kuličku a rozválíme. Urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý koláček položíme asi 4 poloviny švestek a přimáčkneme je. Necháme kynout 20 minut.
  • 4
    Potom koláčky posypeme 50 g cukru a sucharovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.