Švestkové pavézky

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 6lžicStrouhanka
    • 200mililitrůOlej rostlinný
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 2lžičkySkořice mletá
    • 2kusyVejce slepičí
    • 6lžicPovidla švestková
    • 6kusůŽemle tuková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
400 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulaté žemle podélně rozkrojíme, potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.
  • 2
    Žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
  • 3
    Ještě teplé pavézky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme s bílou kávou nebo s čajem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.