Švestkové smaženky

45 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
79 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a vymícháme hladké těstíčko, které necháme 15 minut odležet. Těsně před použitím do něj vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Švestky lehce nařízneme u stopky a vymáčkneme z nich pecku. Potom bohatě obalíme v těstě, osmažíme na rozpáleném oleji a ještě horké posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.