Švestkové žemličky
32 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCukr krupice
- 50gramůPšenice Špalda
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 40gramůMarcipánová hmota surová
- 6kusůŠvestky sušené
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
161 g
Vláknina
15 g
Cukr
83 g
Postup přípravy
- 1Cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, ještě chvíli třeme a přidáme mouku, špaldový šrot, sůl a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Z těsta uděláme 6 koulí.
- 2Vypeckované sušené švestky naplníme mandlovou hmotou a vtlačíme je do těstových koulí.
- 3Přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 22 minut dozlatohněda. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.