Švestkový aspik s mandlemi a portským vínem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky vypeckujeme, pokrájíme je na čtvrtky, dáme do hrnce se 7 dl vody, 100 g cukru a vaříme přibližně 20 minut doměkka až do doby, kdy se voda odpaří na 5 dl. Potom hrnec odstavíme z plotny. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat, po 5 minutách ji vymačkáme a rozpustíme v švestkovém horkém sirupu.
  • 2
    Oloupané mandle nasucho opražíme na pánvi. Sušené švestky a hrozinky promyjeme v sítu, necháme odkapat, švestky pokrájíme na menší kousky a vše přidáme do sirupu k vařeným švestkám. Nakonec přimícháme višňový likér a vše nalijeme do připravené formy, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Aspik zakryjeme a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.
  • 3
    Druhý den švestkový aspik vyklopíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    V míse rozmícháme smetanu s cukrem a portským vínem. Plátky švestkového aspiku upravíme na talířky a ozdobíme je smetanovým krémem, posypeme skořicovým cukrem a lístky meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.