Švestkový aspik s mandlemi a portským vínem
60 min.
Ingredience
- příloha
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 4lžíceVíno portské
- 50gramůCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- 1kusMeduňka
- vařené švestky
- 50gramůMandle
- 750gramůŠvestky
- 7decilitrůVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 0,5decilitrLikér Grand Marnier
- 50gramůHrozinky
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky vypeckujeme, pokrájíme je na čtvrtky, dáme do hrnce se 7 dl vody, 100 g cukru a vaříme přibližně 20 minut doměkka až do doby, kdy se voda odpaří na 5 dl. Potom hrnec odstavíme z plotny. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat, po 5 minutách ji vymačkáme a rozpustíme v švestkovém horkém sirupu.
- 2Oloupané mandle nasucho opražíme na pánvi. Sušené švestky a hrozinky promyjeme v sítu, necháme odkapat, švestky pokrájíme na menší kousky a vše přidáme do sirupu k vařeným švestkám. Nakonec přimícháme višňový likér a vše nalijeme do připravené formy, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Aspik zakryjeme a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.
- 3Druhý den švestkový aspik vyklopíme a nakrájíme na plátky.
- 4V míse rozmícháme smetanu s cukrem a portským vínem. Plátky švestkového aspiku upravíme na talířky a ozdobíme je smetanovým krémem, posypeme skořicovým cukrem a lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.