Švestkový Bourdaloue
45 min.
Ingredience
- 400gramůRýže mléčná natural
- 800gramůŠvestky
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 6gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 30gramůMandle
- 300mililitrůSirup cukrový
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poté je necháme 10 minut povařit v cukrovém sirupu.
- 2Rýžovou kaši rozprostřeme na dno zapékací mísy, poklademe vrstvou švestek. Vejce smícháme s moučkovým cukrem, mlékem a maizenou.
- 3Směs nalijeme okolo ovoce.
- 4Zapečeme při 220 °C cca 15 minut.
- 5Poté posypeme nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.