Švestkový koláč
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500gramůMouka polohrubá
- 80gramůTuk Hera jedlý
- 800gramůŠvestky
- 1špetkaSůl
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek z trochy mléka, cukru a droždí, na teplém místě necháme vykynout. Mouku, žloutek, sůl, vlažné mléko a rozpuštěnou Heru smícháme s kváskem a vypracujeme těsto které necháme cca 30 minut kynout.
- 2Potom je urovnáme na vymazaný a vysypaný plech, kraje trochu zvedneme. Koláč ozdobíme švestkami a necháme ještě chvíli kynout. Okraje potřeme zbylým bílkem.
- 3Pečeme ve středně teplé troubě asi 20 minut, vytáhneme, posypeme cukrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.