Švestkový koláč pro celiatiky

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a
  • 2
    necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.