Švestkový koláč pro celiatiky
210 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krystal
- 125gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka bezlepková
- 100gramůMouka bezlepková Mantler
- 2lžíceMouka rýžová
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2gramySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25kilogramŠvestky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme, propláchneme pod tekoucí vodou a
- 2necháme okapat. Cukr s máslem utřeme do pěny, potom vmícháme obě mouky (prosáté s kypřícím práškem), xantanovou gumu a špetku soli. Těsto dobře promícháme a urovnáme do tukem vymazané, moukou vysypané mělké pečicí nádoby s vysokým okrajem. Na těsto narovnáme vypeckované švestky (slupkou dolů), koláč posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citrónovou šťávou. Takto připravený koláč pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C přibližně hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.