Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami
125 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 220gramůCukr krupice
- 205gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůŠvestky
- 60gramůHrozinky
- 2kusyVejce slepičí
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
45 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, 50 g cukru, 85 g másla, žloutek, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Třicet minut ho necháme odpočívat v ledničce.
- 2Pak ho vyválíme a rozprostřeme po koláčové formě, přikryjeme ho pečícím papírem a pečeme deset minut dozlatova.
- 3Švestky a 60 g cukru povaříme deset minut, až švestky změknout. Po okapání je rozložíme na korpus. Máslo a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme vajíčka, mandle, rozinky a náplň rozetřeme na švestky a koláč pečeme padesát minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.