Švestkový koláč s perníkem
125 min.
Ingredience
- 1000gramůŠvestky
- 30gramůDroždí
- 200gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná polohrubá voženílkova
- 105gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVejce slepičí
- 3gramySůl
- 175gramůPerník
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozetřeme s 1 lžičkou cukru, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vzejít kvásek, trvá to 10 minut.
- 2Kvásek přidáme do mouky, přidáme cukr, 100 g másla, vejce, mléko, sůl, vypracujeme těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
- 3Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Nastrouháme perník.
- 4Předehřejeme troubu na 180°C. Těsto dáme na máslem vymazaný plech, poklademe švestkami, posypeme strouhaným perníkem a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 5. 8. 2015
Švestkový koláč s perníkem
Nevím, jestli těsto má být tzv. lité, v receptu se o tom nepíše. V ingrediencích je totiž hodně tekutiny. Na klasické koláčové těsto stačí méně než polovina mléka. Část cukru jsem nedávala do těsta ale na švestky nahoře. Možná by měl být strouhaný perník trochu pokapaný máslem. Spíše doporučuji upéct klasický koláč s drobenkou a když s perníkem, tak ho dát na těsto pod švestky. Koláč moc nezaujal ani vzhledově.