Švestkový koláč z brioškového těsta

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.
  • 4
    Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.
  • 5
    Koláč pečeme 30-40minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.