Švestkový koláč z brioškového těsta
70 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 2lžičkySůl
- 1kilogramŠvestky
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.
- 4Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.
- 5Koláč pečeme 30-40minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.