Švestkový moučník s likérem

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, másla (150g), vody a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme je asi 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Potom z těsta vyválíme dva pláty silné asi 5mm. Jeden plát bude o 2cm širší a delší. Větší plát položíme na máslem vymazaný plech, poklademe vypeckovanými, rozpůleńými švestkami, posypeme cukrem a pokapeme likérem. Přikryjeme druhým plátem těsta, okraje ohneme, navlhčíme vodou a spojíme. Uprostřed koláč propíchneme, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.