Švestkový moučník s likérem
70 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 170gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 3lžíceLikér Grand Marnier
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1000gramůŠvestky
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, másla (150g), vody a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme je asi 2 hodiny odpočinout.
- 2Potom z těsta vyválíme dva pláty silné asi 5mm. Jeden plát bude o 2cm širší a delší. Větší plát položíme na máslem vymazaný plech, poklademe vypeckovanými, rozpůleńými švestkami, posypeme cukrem a pokapeme likérem. Přikryjeme druhým plátem těsta, okraje ohneme, navlhčíme vodou a spojíme. Uprostřed koláč propíchneme, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.