Švestkový žahour
50 min.
Ingredience
- 1000gramůŠvestky
- 125mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, citronovou šťávou, kůrou a kořením.
- 2Přidáme rozpůlené, vypeckované švestky a za častého míchání vaříme, až se slupka na švestkách začně svrašťovat a dužina se téměř rozpadá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.