Švestkový závin
75 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceSkořice mletá
- 6lžicStrouhanka
- 5lžicCukr krupice
- 3kusyCukr vanilka
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 1kilogramŠvestky
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky přepůlíme a vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme cukrem.
- 2Listové těsto si rozdělíme na 4 díly a na vále všechny díly vyválíme na tenké stejné pláty. Každý pomažeme rozpuštěným máslem, dva pláty položíme na sebe, vrchní stranu plátu posypeme strouhankou a do 1/3 těsta poskládáme 1/2 švestek s cukrem, posypeme skořicí a oba pláty naráz se švestkami zavineme. Závin opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem a takto si uděláme i druhý závin, který položíme vedle prvního.
- 3Povrch závinů potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C, po 10 minutách teplotu zmírníme a pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut.
- 4Švestkový závin necháme vychladnout a pak je posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.