Švestky zaváté sněhem
30 min.
Ingredience
- 800gramůKompot švestkový
- 70gramůOřechy vlašské
- 70gramůMandle
- 40gramůHrozinky
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 50gramůCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
29 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
80 g
Postup přípravy
- 1Švestkový kompot scedíme, šťávu zachytíme a švestky necháme odkapat. Ze švestek vyjmeme pecky a místo nich vložíme polovičky vlašských ořechů a oloupané mandle. Hrozinky promyjeme a necháme odkapat.
- 2Z čerstvých vyhlazených bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme prosátý moučkový cukr. Sníh rozdělíme na 3 díly.
- 3Zapékací misku vymažeme máslem, naklademe 1/3 sněhu, na ni dáme polovinu švestek, zakryjeme 2/3 sněhu, položíme druhou část švestek a zakryjeme 3/3 sněhu.
- 4Povrch posypeme posekanými vlašskými ořechy (50g) a hrozinkami. Mísu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při 180°C přibližně 15-20 minut.
- 5Zaváté švestky rozdělíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.