Švesty v krému
40 min.
Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 300gramůKompot švestkový
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 20gramůSolamyl
- 20gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme a do každé půlky vložíme místo pecky oloupanou mandli. V mléku rozmícháme cukr, žloutky a maizenu a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni hustý krém. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do krému. Připravené švestky polijeme krémem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.