Světlý dort s mangem a šlehačkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vytřeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Ze všech surovin připravíme těsto, dobře vypracujeme a ve fólii necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozválíme, vyložíme jím formu a pečeme zhruba 20 minut.
  • 3
    Upečený korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Vychladlý dort položíme na rovnou míru a uzavřeme do okraje dortové formy.
  • 4
    Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky (malý díl odložíme na ozdobu) a rozmixujeme se žloutky a cukrem. Želatinu necháme ve 4 lžících moštu nabobtnat, poté zahřejeme, až se želatina rozpustí. Rozpuštěnou želatinu a zbylý mošt vmícháme do manga a necháme v chladničce vychladit.
  • 5
    Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a hmotou potřeme dortový korpus.
  • 6
    Smetanu dobře ušleháme, vmícháme do mangového krému a vlijeme na dortový korpus. Krém dobře uhladíme a necháme v chladničce přes noc.
  • 7
    Dort před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou, poklademe mangem a posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.