Svíčková

18 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
2 g
Vápník
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu.
  • 2
    Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Svíčková
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
Anonymní uživatel
st 23. 11. 2016
Svíčková
Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo 😋