Svíčková pečeně na slovenský způsob
60 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 120gramůCibule
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana zakysaná 11%
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůOlej rostlinný
- 15mililitrůOcet vinný červený
- 8gramůSůl
- 450gramůHalušky
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šál svíčkové omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé hranolky.
- 2Slaninu obalíme v mleté paprice, prošpikujeme svíčkovou, osolíme a osmažíme zprudka v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přisypeme zbylou mletou papriku, přidáme rajčatový protlak, zakápneme octem, přilijeme vývar a provaříme. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou z pánve a dáme péct. Pečeme přibližně půl hodiny, maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec jej vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 3Jako příloha se podávají vařené halušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.