Svíčková pečeně na slovenský způsob

60 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1kilogramHovězí svíčková
    • 120gramůCibule
    • 25gramůPaprika mletá sladká
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 200mililitrůSmetana zakysaná 11%
    • 400mililitrůHovězí vývar základní
    • 40gramůOlej rostlinný
    • 15mililitrůOcet vinný červený
    • 8gramůSůl
    • 450gramůHalušky
    • 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šál svíčkové omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé hranolky.
  • 2
    Slaninu obalíme v mleté paprice, prošpikujeme svíčkovou, osolíme a osmažíme zprudka v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, přisypeme zbylou mletou papriku, přidáme rajčatový protlak, zakápneme octem, přilijeme vývar a provaříme. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou z pánve a dáme péct. Pečeme přibližně půl hodiny, maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec jej vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Jako příloha se podávají vařené halušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.