Svíčková pečeně s madeirským vínem
110 min.
Ingredience
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 800gramůHovězí svíčková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusLanýž
- 80gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
13 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme svíčkovou, osolíme a protkneme slaninou.
- 2Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi, vložíme svíčkovou, přilijeme trochu polévky a necháme dusit.
- 3Před servírováním na stůl přidáme do šťávy jednoho najemno rozsekaného lanýže, madeirské víno a pár lžic vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.