Svíčková s gorgonzolou a pepřovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí svíčková
- 1lžícePepř růžový celý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 1lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
413 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na 4 stejné steaky. Na větší rozpálené pánvi smícháme olej a máslo, přidáme pepř a steaky opékáme z každé strany 3 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve vlijeme víno, necháme chvíli provařit, snižíme teplotu na polovinu a přidáme sýr, nakrájený na malé kostičky.
- 2Mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- 3Steaky na talíři přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.