Svíčková se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř bílý
- 400gramůZelenina nakládaná
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Do nepřilnavé pánve vlijeme olej a rozpálíme, ze všech stran na něm opečeme očištěné a osušené panenky v celku.
- 2Přendáme do pekáče a zakryjeme alobalem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
- 3Zeleninu očistíme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě nebo v páře.
- 4Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, přidáme lžíci vody a rozmícháme na kaši, vmícháme smetanu, sůl a pepř.
- 5Maso necháme v teple asi 10 minut, pak je nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, šťávou kterou pustila a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.