Svíčková se zeleninou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůHovězí svíčková
    • 1špetkaSůl
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaPepř bílý
    • 400gramůZelenina nakládaná
    • 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
22 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nepřilnavé pánve vlijeme olej a rozpálíme, ze všech stran na něm opečeme očištěné a osušené panenky v celku.
  • 2
    Přendáme do pekáče a zakryjeme alobalem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
  • 3
    Zeleninu očistíme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě nebo v páře.
  • 4
    Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, přidáme lžíci vody a rozmícháme na kaši, vmícháme smetanu, sůl a pepř.
  • 5
    Maso necháme v teple asi 10 minut, pak je nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, šťávou kterou pustila a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.