Svíčková z divočáka
140 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí maso
- 10gramůNové koření celé
- 0,5kilogramSterilovaná zelenina Halali
- 1lžíceCukr krupice
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůBobkový list
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, položíme v celku na pekáč, pořádně prošpikujeme slaninou, zalijeme zeleninou Halali, přiklopíme a dáme na celou noc do ledničky uležet. Předehřejeme troubu, do pekáče k masu a zelenině přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 120 minut.
- 2Hotové maso vyndáme z pekáče, naporcujeme a dáme stranou. Zeleninu přelijeme do hrnce, vybereme z ní nové koření s bobkovým listem a mixerem zeleninu dobře rozmixujeme. Hrnec dáme na sporák a zeleninu necháme projít varem.
- 3Smetanu vlijeme do hrníčku, přidáme mouku, dobře ji rozšleháme a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání vaříme do té doby, až omáčka zhoustne. Uvařenou omáčku nakonec dochutíme podle vlastní chuti cukrem a citrónovou šťávou.
- 4Opatrně se solí, samotné Halali je hodně solené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.