Svítek k rybám po švédsku
30 min.
Ingredience
- Na pečení
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 4,5decilitryMléko plnotučné
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
187 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout.
- 2Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.