Svítek v mléce s vanilkovou příchutí
45 min.
Ingredience
- Na zalití
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaCukr vanilka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1gramMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
720 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny, poté přidáme po částech krupici, mléko, na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků.
- 2Máslem vymastíme silně kastrol, vysypeme hrubou moukou, těsto v něm zvolna upečeme. Necháme vychladnout, svítek nakrájíme na řezy, přendáme do většího kastrolu, zalijeme syrovým mlékem s cukrem a vanilkou.
- 3Nahříváme tak dlouho, až se vsákne všechno mléko.
- 4Svítek podáváme samotný nebo s vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.