Švýcarské brambory

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vymastíme polovinou másla.
  • 2
    Uvařené brambory i vejce nakrájíme a do mísy klademe vrstvu brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Další vrstvu tvoří plátky osolených vajec, dále opět vrstva brambor a sýru.
  • 3
    Zbylý sýr vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme v předehřáté troubě brambory s vejci a po 10 minutách je zalijeme mlékem s vejci. Povrch pokapeme máslem a upečeme dorůžova.
  • 4
    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.