Švýcarské brambory
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymastíme polovinou másla.
- 2Uvařené brambory i vejce nakrájíme a do mísy klademe vrstvu brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Další vrstvu tvoří plátky osolených vajec, dále opět vrstva brambor a sýru.
- 3Zbylý sýr vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme v předehřáté troubě brambory s vejci a po 10 minutách je zalijeme mlékem s vejci. Povrch pokapeme máslem a upečeme dorůžova.
- 4Podáváme se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.