Švýcarské kuře s těstovinami
65 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 80gramůGouda
- 200gramůŠpagety
- 20kusůCibule
- 650mililitrůVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zcela ho vykostíme. Maso nakrájíme na menší kousky, které vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Opékáme z obou stran dorůžova, poté přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, mouku, sůl a mletou papriku. Vše zalijeme 250 ml vody, promícháme, svaříme na řídkou omáčku a přikryté na mírném ohni dusíme asi 25 minut doměkka.
- 2Mezitím dáme do většího hrnce vařit přibližně 400 ml vody a v ní podle návodu na obalu uvaříme špagety, scedíme je a propláchneme teplou vodou. Na každém talíři utvoříme z uvařených špaget věnec, který posypeme strouhaným sýrem. Doprostřed talíře položíme porci hotového kuřete, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.