Švýcarské makronky
55 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 15kusůTřešně kandované
- Na polevu
- 2lžíceCitronová šťáva
- 125gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 90gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 75gramůOřechy lískové
- 75gramůMandle mleté
- 80gramůČokoláda 70% kakao
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceRum
- 0,5lžíceSkořice mletá
- 70gramůHrozinky
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
- 2Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.
- 3Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.
- 4Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.
- 5V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.
- 6Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.