Švýcarské makronky

55 min.
Švýcarsko

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 15kusůTřešně kandované
  • Na polevu
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 125gramůCukr moučkový
  • Na těsto
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, makronky budeme péci v troubě předehřáté na 140 °C.
  • 2
    Z bílků se solí ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme po částech polovinu dávky cukru a šleháme, dokud sníh není lesklý.
  • 3
    Do hotového sněhu metlou zašleháme velmi zlehka zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, umleté oříšky, mandle a citronovou kůru, rozinky, skořici, rum a mouku.
  • 4
    Z hotové hmoty uděláme na plech lžičkou 30 hrudek o velikosti vlašského ořechu. Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě. Hotové makronky necháme vychladnout.
  • 5
    V mezičase si připravíme polevu utřením prosátého moučkového cukru s citronovou šťávou.
  • 6
    Polevou potřeme vychladlé makronky a ozdobíme půlkou kandované třešně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.