Švýcarské vepřové maso
50 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 1lžíceRajčatový protlak
- 200mililitrůVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůŠlehačka
- 600gramůŠpagety, Makarony vařené
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika žlutá
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
52 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle ze všech stran opečeme. Do sádla k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, zaprášíme paprikou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přisolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
- 2Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme k masu a povaříme.
- 3Na talíři ze špaget vytvoříme věnec, pokropíme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem, doprostřed upravíme maso s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.