Švýcarský cibulový sýr

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty.
  • 2
    Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.