Švýcarský cibulový sýr
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 700gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůKmín drcený
- 8gramůSůl
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- Na těsto
- 2decilitryMléko polotučné
- 10gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 8gramůSůl
- 100gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty.
- 2Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.