Švýcarský sladký chléb

65 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
108 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí nasypeme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, když se v mléce rozpustí, přidáme mouku. Vše pořádně promícháme a počkáme 20 minut, dokuď těsto nezvětší objem.
  • 2
    Nyní přidáme sůl, máslo, lžičku cukru a brandy. Pořádně promícháme, vyndáme z mísy na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě znovu kynout, zhruba hodinu a půl.
  • 3
    Těsto nyní rozdělíme na dvě poloviny. Z každé vytvarujeme oválný chléb a přeneseme je na olejem vymazaný plech. Počkáme ještě hodinu, než chléb definitivně nedokyne, potřeme rozšlehaným vejcem. Před pečením uděláme do chleba asi 10 šikmých zářezů, které by měly být přibližně půl centimetru hluboké. Poté pečeme 40 minut na 180 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.