Syllabub s mandlovým likérem
15 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 135mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůMandle
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
817 mg
Cukr
295 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme vejce, vanilkový cukr, mandlový likér Amareto, špetku muškátového oříšku a vše důkladně promícháme.
- 2Do směsi pozvolna přiléváme smetanu a dál šleháme pomocí ručního šlehače, dokud nevznikne hustý a nadýchaný krém.
- 3Hotový krém rozdělíme do připravených mističek a zdobíme najemno nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.