Sýr z pánve pro celiatiky
30 min.
Ingredience
- 400gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 2gramySůl
- 4lžíceMouka bezlepková
- 20mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Cukr
112 mg
Vápník
815 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý sýr nakrájíme na plátky o velikosti jedné porce. Vejce rozšleháme s troškou mléka a ochutíme ho solí.
- 2Jednotlivé plátky sýra obalíme nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové mouce. Poté usmažíme na oleji. Pokud se sýr při smažení roztéká, obalíme ho v trojobalu 2x. Smažený sýr podáváme s tatarskou omáčkou a různými přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.