Sýrová brioška s příchutí

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
423 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět mnut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a pak těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
  • 2
    Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo, pět rozšlehaných vajec, dvě třetiny nastrouhaného sýru a koření. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto pak vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formy.
  • 3
    Těstem vyplníme formy a potom už jen stačí 20 minut počkat, dokuď briošky nedokynou, pomazat je rozšlehanými vejci a posypat sýrem. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.