Sýrová brioška s příchutí
50 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 50mililitrůVoda pitná
- 375gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaMáta
- 1lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
423 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět mnut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a pak těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
- 2Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo, pět rozšlehaných vajec, dvě třetiny nastrouhaného sýru a koření. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto pak vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formy.
- 3Těstem vyplníme formy a potom už jen stačí 20 minut počkat, dokuď briošky nedokynou, pomazat je rozšlehanými vejci a posypat sýrem. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.