Sýrová fondue z uzeného sýru
25 min.
Ingredience
- 300gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1stroužekČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVíno bílé
- 2gramyPepř bílý
- 8gramůSolamyl
- 40mililitrůSherry brandy
- 160gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
157 mg
Cukr
733 mg
Postup přípravy
- 1Uzený sýr nakrájíme na menší kousky, hrnec s nepřilnavým povrchem vytřeme česnekem, nasypeme do něj sýr, zalijeme vínem, přidáme rozpuštěné máslo, přidáme mletý bílý pepř nejlépe rovnou z mlýnku, přivedeme k varu a vaříme, dokud se sýr nerozvaří.
- 2Solamyl rozmícháme v trošce vody a pokrm zahustíme. Potom přilijeme třešňovou pálenku a ještě chvilku povaříme.
- 3Sýrovou fondue servírujeme doprostřed stolu s plátky bílé veky, každý stolovník si namáčí kousky veky ve fondue sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.