Sýrová omáčka ke klobáse
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryMléko plnotučné
- 160gramůSýr Gouda 45%
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 6kusůVejce slepičí
- 4kusyKlobása uzená
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 16 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.
- 3Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.
- 4Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.