Sýrová omáčka ke klobáse

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.
  • 3
    Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.
  • 4
    Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.