Sýrová terina s ananasem a lískovými ořechy
85 min.

Ingredience
- 80gramůOřechy lískové
- 150gramůAnanas
- 150gramůSýr Čedar
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 90gramůKrekry slané
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
63 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V horké vodě povaříme asi minutu lískové ořechy, scedíme je a oloupeme. Tvrdé sýry goudu a čedar pokrájíme na kostičky a smícháme je s ořechy, kousky ananasu (kompot), zakysanou smetanou, vyšlehanými vejci, špetkou muškátového oříšku a ostrou hořčicí.
- 2Slané krekry rozdělíme na tři hromádky. 1/3 krekrů rozdrobíme a formu vyložíme alobalem, vymažeme silně máslem a vysypeme rozdrobenými krekry. Pak ji naplníme 1/3 sýrového krému s ořechy a ananasem a pokryjeme 2/3 slaných(celých) krekrů. Tuto vrstvu pokryjeme 2/3 sýrového krému a zase na ni položíme krekry. Zakončíme poslední vrstvou krému, zakryjeme alobalem a formu vložíme do pekáče s vroucí vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C přibližně 55 minut.
- 3Upečenou terinu necháme chvíli vychladnout, pak ji vyklopíme a dáme do chladničky minimálně na 1 hodinu.
- 4Pokrájené porce podáváme s oblohou z čerstvé salátové okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.