Sýrová vřeténka

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
662 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla a soli vypracujeme směs, do jejíhož středu dáme smetanu a strouhaný sýr.
  • 2
    Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát cca 25 cm velký.
  • 3
    Vroubkovaným rádýlkem vykrajujeme proužky 1x5 cm velké, které stáčíme do vřetének.
  • 4
    Potřené rozšlehaným žloutkem necháme péct při 220 °C cca 10 minut.
  • 5
    Podáváme vystydlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.