Sýrové bábovičky
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1gramMuškátový oříšek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPažitka
- 10gramůPetržel kudrnka
- 180gramůSýr Čedar
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 7kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
827 mg
Cukr
660 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu vyšleháme, čedar nastrouháme najemno, malé formičky na košíčky vymažeme máslem, pažitku s petrželkou posekáme najemno. Do misky nasypeme sýr, na něj rozklepneme vejce, přimícháme šlehačku, mletou papriku, špetku muškátu a důkladně promícháme. Sýrovou směsí naplníme formičky a vyskládáme je na hlubší plech s trochou vody, voda by měla sahat přibližně do poloviny formiček. Plech s formičkami vložíme do mírně vyhřáté trouby a necháme ve vodní lázni pošírovat.
- 2Pošírování by mělo trvat přibližně 15 až 20 minut, ale záleží na velikosti formiček. Po vyndání z trouby necháme formičky vychladnout, bábovičky vyklopíme na talířky nebo na tác, posypeme bylinkami a před podáváním ještě vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.