Sýrové bábovičky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
827 mg
Cukr
660 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vyšleháme, čedar nastrouháme najemno, malé formičky na košíčky vymažeme máslem, pažitku s petrželkou posekáme najemno. Do misky nasypeme sýr, na něj rozklepneme vejce, přimícháme šlehačku, mletou papriku, špetku muškátu a důkladně promícháme. Sýrovou směsí naplníme formičky a vyskládáme je na hlubší plech s trochou vody, voda by měla sahat přibližně do poloviny formiček. Plech s formičkami vložíme do mírně vyhřáté trouby a necháme ve vodní lázni pošírovat.
  • 2
    Pošírování by mělo trvat přibližně 15 až 20 minut, ale záleží na velikosti formiček. Po vyndání z trouby necháme formičky vychladnout, bábovičky vyklopíme na talířky nebo na tác, posypeme bylinkami a před podáváním ještě vychladíme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.