Sýrové chlebové placky
75 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 250gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
108 mg
Cukr
715 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
- 2Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta přidáme nastrouhaný sýr a opět pořádně promícháme, necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine". Pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.