Sýrové čtverečky
40 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 120mililitrůMléko polotučné
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůSýr Feta
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMák - semena
- 1lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 mg
Postup přípravy
- 1V robotu zracujeme máslo dohladka a zvolna přišleháváme olej. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přidáme prášek do pečiva, rozdrobený sýr a vše dobře promísíme. Do základu zapracujeme nejdřív polovinu mouky, potom zbylou mouku, aby vzniklo vláčné těsto.
- 2Těsto hněteme na pracovní ploše ještě 2 minuty. Rozdělíme je na poloviny a rozválíme na čtverce asi 15x15cm, vysoké asi 3mm. Pláty těsta posypeme mákem a poprášíme cayenským pepřem. Nakrájíme na čtverečky asi 2,5x2,5cm.
- 3Čtverečky urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. Upečené, ještě teplé čtverečky na krajích seřízneme. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.