Sýrové čtverhránky
35 min.
Ingredience
- 80gramůTuk Hera jedlý
- 30gramůAmonium
- 1kusVejce slepičí
- 10lžicMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- Na potření a posypání
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
183 mg
Postup přípravy
- 1V mléce rozpustíme amonium (cukrářské droždí). Do osolené mouky rozdrobíme tuk, přilijeme mléko s amoniem, přidáme vejce a zaděláme vláčné těsto.
- 2Těsto rozválíme na plát silný asi 5mm, potřeme bílekm a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Plát potom nakrájíme rádýlkem na čtverečky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.