Sýrové Fondue s pečívem
35 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSýr Moravský bochník 45%
- 1stroužekČesnek
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceVoda pitná
- 8krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
26 mg
Cukr
493 mg
Postup přípravy
- 1Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra.
- 2Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue.
- 3Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.