Sýrové kapání do polévek
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
180 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Rozšleháme mléko s vejcem a rozpuštěným máslem, osolíme a po částech přidáváme mouku a nastrouhaný sýr.
- 2Těsto nalijeme přes síto do rozpáleného másla na pánvi - utvoří se malé hrášky, které dočervena opečeme a použijeme jako zavářku do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Sýrové kapání do polévek
Při přípravě kapání jsem postupovala dle poznámky, že se může kapání přidat přímo do vařící polévky. Použila jsem tzv. haluškovač (cedník s velkými otvory:-). Hrubé mouky jsem musela použít zhruba trojnásobek, těstíčko k zaváření přímo do polévky musí být husté, jinak se kapání rozvaří. V ingrediencích chybí množství másla na přípravu na pánvi. Já smažím "hrášek" do polévky ve vyšší vrstvě řepkového oleje, máslo bych nepoužila.