Sýrové koláčky s jarní cibulkou
50 min.
Ingredience
- Příprava
- 100lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Sýrová náplň
- 50gramůGouda
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramySůl
- 2gramyPepř cayenský
- Těsto
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2gramySůl
- 1gramMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: prohlubně na pečicím plechu na mufiny nebo na lívance vymažeme máslem, na pomoučení válu připravíme asi 3 lžíce hladké mouky. Troubu nachystáme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: mouku prosejeme do hlubší mísy se špetkou soli, propracujeme do ní rozměklé máslo. Moučnou hmotu (měla by mít strouhankovitou konzistenci) dále vypracujeme s vodou do hladkého těsta. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut v lednici ztuhnout. Po této době těsto rozválíme do plátu na pomoučeném vále, poté z něj vykrájíme asi 12 větších koleček. Vykrájená kolečka jemně vtiskneme do vymazaných prohlubní v připraveném plechu. Na kolečka těsta rozdělíme připravenou náplň s jarní cibulkou, koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Sýrové koláčky můžeme servírovat teplé i studené, například jako pohoštění nebo svačinu.
- 3Sýrová náplň s jarní cibulkou: sýr nastrouháme, jarní cibulku nasekáme nadrobno, obě suroviny promícháme se smetanou a jedním celým vejcem. Sýrovou náplň ochutíme cayenským pepřem a solí. Náplň rozdělíme na připravená těstová kolečka, poté koláčky upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.