Sýrové nočky z parmezánu
20 min.
Ingredience
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
188 mg
Cukr
379 mg
Postup přípravy
- 1V osoleném mléce s máslem rozvaříme strouhanku na kaši.
- 2Do vychladlé směsi přidáme vejce, žloutek, prosátou mouku, nastrouhaný srý, okořeníme a zkypříme sněhem z bílků.
- 3Z těsta odkrajujeme nočky a vaříme je 3-4 minuty.
- 4Nočky jsou vhodné do čirých vývarů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.